Foto: Alexander Konstantinov

Over Roel Weber

Roel Weber (1977) studeerde Communicatiesystemen aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens zijn studie richtte hij zijn eerste bedrijf op, dat zich specialiseerde in het bouwen van websites. Een van zijn grootste projecten in deze periode was de ontwikkeling van de eerste website voor de gehele Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (1997).

Na zijn afstuderen bij Philips Business Communications zette hij deze lijn voort om uiteindelijk samen met zijn broer Maarten de interactieve studio ‘WEBER Interactive’ op te zetten. WEBER Interactive specialiseerde zich in het ontwikkelen van opmerkelijke websites, games & e-learning applicaties en werkte onder andere voor opdrachtgevers zoals Ahold, Blokker, Cito, Delta Lloyd, Disney, FNV, Remia, Samsung, Volkswagen en het Wereldnatuurfonds.

Een ander hoogtepunt was de deelname aan een handelsmissie naar Londen, Manchester en Birmingham, vergezeld door minister-president Mark Rutte. Uiteindelijk leidde dit bezoek tot een opdracht voor de BBC, waarbij er een viertal games werd ontwikkeld voor de populaire kinderserie Justin’s House.

Naast projecten voor opdrachtgevers werkte Roel ook aan een aantal eigen games onder het label Nakama Games. De twee meest in het oog springende games waren Dreambear Saga en Spin-it. Dreambear Saga was een virtuele wereld waar kinderen op een veilige manier konden spelen en leren. De game werd op het social network Hyves gelanceerd en bereikte uiteindelijk meer dan 250.000 spelers. Spin-it! was een trivia quiz die te spelen was via Facebook, smartphone en tablet (300.000 keer gedownload voor Android & iOS). Beide games werden uiteindelijk (gedeeltelijk) verkocht aan Jaludo.

Op 1 maart 2018 fuseerde WEBER Interactive met AXASTUDIOS, waar Roel nog steeds als adviseur optreedt.

Verder houdt Roel zich bezig met:

  • Kendo (hard aan het trainen voor zijn 4e dan graad);
  • Cryptocurrency en Web3;
  • LEGO, Star Wars en Warhammer 40k;
  • Zijn vrouw & dochter van 11 (wellicht hadden die bovenaan moeten staan).

Roel werkt momenteel aan een boek over ondernemendheid en leiderschap in combinatie met de Japanse zwaardvechtsport ‘Kendo’.